В началото на март се планира посещение на руския премиер

...
 В началото на март се планира посещение на руския премиер
Коментари Харесай

Медведев идва у нас. Защо?

 В началото на март се възнамерява посещаване на съветския министър председател Дмитрий Медведев в България, както и огромен двустранен конгрес в областта на туризма. Това съобщи в изявление за БГНЕС Георги Минчев, ръководител на Българо-руската търговско-промишлена палата.
Поредната среща сред двете страни щяла да е  продължение на политиката на рестартиране на двустранните връзки сред София и Москва след визитата на Радев и Борисов в Кремъл през май предходната година.
Ако се реализира, това ще е второто посещаване на премиера Дмитрий Медведев у нас. За пръв път той посети България през 2008-ма като  част от делегацията на президента Путин.

Новината за визитата на съветския министър председател в България е най-малкото непредвидена.  То не се случи предходната година, когато тържествено чествахме 140 години от двустранните връзки. А в този момент визитата идва на фона на чаканото решение за трасето на Турски поток,  за новите американски наказания във връзка газовия кулоар, по време на абсурда с вероятно отравяне с Новичок на Гербев и след изявление на втория в ГЕРБ Цветан Цветанов, че Русия ще опитва интервенция в идните ни избори и че не е изключено да изгоним съветски дипломати.

Новите американски наказания, които Съединени американски щати разискват в подготвяния нов закон против Русия може да забавят съществено построяването на " Турски поток " и " Северен поток 2 ", споделя пред Bloomberg анализаторът от Aton Александър Корнилов. Ако законопроектът бъде признат, той ще забрани вложенията в съветски газови оборудване отвън страната, както и доставката на технология, съоръжение или капитал за бъдещите локални петролни полета.
Забранява се и финансирането на всички международни енергийни планове, по които работят съветското държавно управление или държавни компании. Именно този текст ще забави построяването на " Северен поток 2 " и " Турски поток ".

Ако влязат в действие, глобите могат да накарат задграничните вложители да спрат да дават капитал за газовите връзки, споделя Дмитрий Мариченко, шеф по въпросите за петрола и газ във Fitch Ratings. Според него обаче даже и в най-лошия случай, " Газпром " може да финансира газопроводите самичък.

Сърбия - втората страна, през която се чака да мине тръбата на „ Турски поток ”, през днешния ден разгласи мнението си по глобите. Президентът Александър Вучич сподели: " Сърбия е самостоятелна, суверенна и свободна страна. Сърбия през днешния ден е на европейския път, само че може да каже на европейските си сътрудници и на Вашингтон, че няма да вкарва наказания против Руската федерация, че е другар с Владимир Путин и ще строи газопровод през своя територия. Не се срамим от това. Гордеем се с това ".
Изявлението на Вучич предшества визитата на българския министър председател Бойко Борисов в Сърбия. Борисов бе награден с най-високото държавно отличие - " Орден на Република Сърбия " в деня на националния празник на прилежащата страна. За празника Вучич получи поздравления и от Съединени американски щати. В писмо от Доналд Тръмп Америка не се разяснява газовата тръба, само че се упорства за решение на въпроса с Косово.

Както се и очакваше, руснаците не оставиха без коментар русофобските изявления у нас за хибридна война, в която ни вкарва Москва.
В публицистичен коментар на Радио Спутник, което е част от най-мощната пропагандна машина – РИА Новости, иронично се пресъздават изявления на хора от властта (Томислав Дончев и Цветан Цветанов) във връзка съветската интервенция в изборите.
По мотив договорката с F-16 Спутник напомня изявлението на президента Радев, че това е „ успех на лобизма ” и прибавя, че на военачалник от Военновъздушни сили би трябвало да се има вяра и че може би той е прав за потребността от предварителни избори. Журналистът демонстрира ясно политическата си благосклонност в България, като твърди, че ГЕРБ ще се трансформира в „ хербарий ”, а социалистите ще победят.  
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР